Снимката на апартаменти и къщи има много специфична цел. Много повече от просто моментни снимки, тези снимки трябва да покажат вашия имот в най-добрия му вид, подчертавайки потенциала му, така че да можете да насърчите покупките и / или резервациите от клиентите / гостите. Те трябва да подобрят всяка характеристика на вашия имот, както и пространството, декора и атмосферата…

Една снимка замества хиляда думи или поне така се казва. И ако искате снимките ви да впечатлят, трябва да следвате няколко златни правила и да използвате няколко съвета и трикове: изберете внимателно своя кадър и ъгъл и подчертайте качеството и характеристиките на апартамента или къщата. Всички тези критерии ще ви помогнат да направите вашата фотография по-вдъхновяваща.

Конкуренцията между имотите е жестока, както онлайн, така и в агенциите, така че страхотната фотография ще помогне на вашия имот да се открои от останалите. Особено добрите изображения вероятно ще хванат окото на потенциалните купувачи и гости, като ви дават по-голям шанс да спечелите от покупка или резервация. Много е вероятно гостите да проучат и сравнят имотите, преди да резервират, така че е важно вашият апартамент или къща да останат в съзнанието им.

Всъщност, според Boom, 70% от посетителите на уебсайта искат да видят снимки и/или видео, преди да решат да резервират, а  90% казват, че качеството на снимките е най-важният фактор  при онлайн продажба.

Критериите за страхотна „надъхващи“ фотографии

Ако искате да сте сигурни, че правите перфектните снимки, жизненоважно е да имате правилното оборудване или да се обадите на професионалисти. Успешната снимка е тази, която хваща окото. Тези съвети ще ви помогнат да разберете как да направите първокласна снимка на имот.

Аранжиране и обзавеждане на дома – апартамента или къщата (вече говорим само за под отдаване под наем)

Началото е процес на декориране и обзавеждане, създаване на модерен интериор, за да се улови пълния му потенциал. Искате да направите пространството възможно най-привлекателно и уютно. Целта е да помогнете на гостите да си представят, че прекарват страхотна почивка във вашия имот, така че това преобразяване трябва да създаде впечатление за модерен, чист, приветлив, добре обзаведен и удобен дом.

Ако домашната сцена не е нещо, което смятате, че можете да направите сами, професионалните декоратори и дизайнери, експерти в декора могат да помогнат за направата на най-доброто във вашия апартамент или къща.

Като общо правило, помислете за дизайна на вашия имот и изберете нещо, което отразява вашия стил и индивидуалност и друго, което има обща привлекателност (изберете мебели, които изглеждат добре на снимка).

Избор ъгъл на заснемане

Внимателният избор на ъгъл е важен, каквото и да снимате. Камерата с широкоъгълна функция е жизненоважна, за да разкриете красотата на вашия интериор, размерите на стаята ви, високите тавани и усещането за пространство. SLR фотоапарат със сменяеми обективи е най-гъвкавият вариант. Ъглите ще имат голямо значение, когато показвате вашите пространства.

Декорът

Заложете на неутрален декор, който отразява заложен вкус и грижа – искате потенциалните гости да видят себе си в дома ви. Понякога малките инвестиции във вашия декор могат да направят всичко различно и прекрасно. Възглавници, кувертюри и подноси с топли напитки след дълъг ден на пистите ще помогнат на почиващите да искат да дойдат и да прекарат времето си във вашата къща или хижа, апартамент или къща. Тези малки екстри ще превърнат вашия имот в уютно убежище, където те могат да си представят, че прекарват щастливи моменти с приятелите или семейството си.

Можете също да отбележите промените със сезонна украса: свещи, коледно дърво, чорапи, висящи от полицата на камината … всички тези неща ще направят вашия имот да изглежда гостоприемен и ще ги подкани да ви посетят.

Качество и резолюция на снимки на недвижими имоти

Качеството на вашите изображения е критично важно, затова се уверете, че използвате цифров фотоапарат с висока разделителна способност.

Въпреки че днешните телефони с камера непрекъснато подобряват качеството си, те не могат да се доближат до прилична камера, когато става въпрос за качество на изображението, подлежащо на успешно редактиране и професионален резултат.

Правете широки снимки с вертикални ръбове, които улавят цялата стая. Възползвайте се максимално от светлината – можете също да използвате светкавица, за да добавите яркост.

Дроновете могат да се използват за по- голям ефект, за да покажат външния изглед на вашия имот. Те могат да подобрят външния вид на вашия апартамент или къща, като покажат околностите, местните магазини и др

Светлина и точното време за снимане

Избирането на подходящо време за вашата фотосесия не е лесно: искате да изобразите страхотна атмосфера и място, където можете да се насладят евентуалните ви клиенти на прекарването на времето им с приятели и семейство. Страхотен залез, наблюдаван през прозореца, или приглушена атмосфера с падането на здрача могат да направят страхотен фон за снимките на вашия апартамент или къща. Най-добре е да се съсредоточите върху снимки на дневна светлина, но можете да проявите творчество, като използвате лампи, свещи или други източници на светлина, за да правите снимки в здрач или нощ. Но бъдете внимателни – ще трябва да побързате, за да уловите тази перфектна светлина. Може да имате само няколко секунди!

Използвайте статив

Стативът е особено полезен, тъй като ще ви позволи да правите стабилни снимки, да променяте експозицията си и да проверявате настройките си. И ако вашият статив е поставен на една и съща височина през цялото заснемане, това ще направи всичките ви снимки еднакви. Това ще отразява вашия професионализъм и ще изглежда добре. Не подценявайте предимствата на този аксесоар!

Снимките на екстериора са също толкова важни, колкото и интериора! Вие не само продавате апартамента, или къщата, или къща или хижата си, но и околната атмосфера и дейностите, които вървят с нея. Площадка за игра, градина, склонове, където децата могат да се пързалят с шейна, тераса, където можете да се събирате вечер… вашите екстериорни снимки са истински бонус, който трябва да помислите да предложите. Те помагат вашият имот да стане нещо повече от отдаване под наем – това е истинско изживяване за гостите на вашата почивка.

Редактиране на вашите снимки, на апартаменти, къщи или хижи

Направете вашите снимки, но не забравяйте да ги ретуширате след това! Но внимавайте да не използвате редактирането за измама, скриване или изтриване на важни елементи от вашата собственост. Вашите снимки трябва да са честно представяне на вашата къща или хижа, къща или апартамент. Редактирането трябва да се използва само за подобряване на определени характеристики на имота.

Заснемане на хоризонтални изображения

Като общо правило трябва да се фокусирате върху хоризонтални изображения, които дават по-широк и по-завладяващ изглед от изправените изображения. Въпреки това, изправени изображения могат да се използват във вашите социални медии, за да променяте перспективите.

Сега всичко зависи от вас! Надяваме се, че тази статия е била полезна, за да ви покаже как да направите страхотни снимки на вашия имот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *