Общият статистика е, че хората са склонни да приемат, че ски ваканциите в Канада са повече от скъпи. Да, това може да е така. Въпреки това, ако се съобразите с нашите експертни съвети, можете да получите някои наистина добри оферти, които могат да направят вашата почивка приблизително на същата цена като някои ски ваканции до Франция, Австрия или Швейцария.

Най-важното е използването на офертите за ранни записвания. Тези оферти обикновено се обявяват през юни или юли и продължават до ноември. Много хотели отнемат толкова значителни проценти от цените, ако резервирате наистина рано, че наистина е лесно да се възползвате от офертите. Това наистина е случай на „колкото по-рано резервирате, толкова по-големи са спестяванията“.

Спестявате не само от настаняването, ако резервирате по-рано. Това важи и за лифт картите. Туристическите бордове искат да насърчат възможно най-много чуждестранни пътници да посетят тяхната дестинация, така че предлагат различни отстъпки за различни карти. Epic Pass (позволява ви да карате ски в множество курорти като Whistler, както и Vail & Breckenridge в САЩ) отстъпката приключва около Деня на благодарността през ноември. Всяка лифт карта е различна, така че е най-добре да се консултирате с нашите ски специалисти.

Уверете се, че курортната такса е включена. Някои курорти имат фиксирана ставка; други се основават на проценти.

Уверете се, че местният и държавен данък са включени.

Ако имате закуска или други опции за хранене, включени в обявената цена, уверете се, че данъкът и бакшишът също са покрити. Стандартът за бакшиш е 20%.

Когато резервирате полети с пакет, уверете се, че багажът ви е включен. Air Canada обикновено включва и ски вагон през зимните месеци, но е добре да проверите.

Ако сте резервирали трансфер, имайте предвид, че шофьорът все пак ще очаква бакшиш (по ваша преценка, но отново стандартът е 20%).

Нека се задълбочим и да открием какво прави ски ваканциите в Канада толкова привлекателни. И какво прави ски дестинациите там толкова различни от класическата ски ваканция във Франция, Швейцария или Австрия.

По-добър сняг

Снегът в Канада обикновено е много сух, лек и пухкав – детска площадка. Кажете сбогом на лепкавия, кишав сняг; ще се почувствате като карате ски в облаци. С някои курорти, които достигат до 10 метра на година, вие сте гарантирани перфектни снежни условия.

По-тихи склонове

Вярвате или не, зимният сезон често е „тихият“ сезон за много курорти. Ето защо, за разлика от оживените европейски курорти, пистите в Канада са много по-тихи. По-тихите склонове също означават липса на опашки за лифтове, което води до повече време за каране на ски/борд.

Обградени с дървета писти

За изживяване, търсещо тръпка, издълбайте си път около извисяващите се борови дървета и усетете истинско усещане за уединение. Покритите със сняг дървета придават характер на изсечените планини – красив фон за фотографите.

Чудесно за деца

Повечето канадски курорти са подходящи за семейства и са отлични за деца по много причини. Първото е, че няма езикова бариера. Изпратете децата на ски училище с увереност, че ще разберат напълно инструктора и обратното. Голяма печалба са безплатните ски карти за деца при закупуване на билет за възрастен в избрани курорти. С много леки писти за начинаещи, дейности, които не са само ски и консумиране на изкусителни планински ястия, подходящи за деца; това ще бъде едно изключително приятно пътуване за цялото семейство.

Кухня

Путини, пържоли от пушек, пресни морски дарове, подредени палачинки – списъкът може да продължи безкрайно. Една ски ваканция, пълна с удоволствие и потапяне в местната кухня, е задължителна.

Настаняване

Има толкова много зашеметяващи възможности, от ски апартаменти със самообслужване до нощувка със закуска и хотели с пълно обслужване. Просто се обадете на ски специалисти ще ви помогнат да направите добра сделка въз основа на това, което търсите.

Например, ако търсите нещо просто, но с удобство за ски, Brewsters Mountain Lodge в Банф е добър вариант с централно местоположение и включва закуска на шведска маса.

Ако търсите място за настаняване, което има всичко – удобството на ски, невероятни съоръжения и избор от стаи, тогава Westin Resort & Spa в Уислър е мястото, където искате да бъдете. С местоположението на склона достъпът както до удобствата на селото, така и до лифтовете е превъзходен.

За най-луксозното ски пътуване, Fairmont Banff Springs в Банф е 5-звезден хотел, който също е страхотно изживяване за парите. Този „Замък в Скалистите планини“ е сгушен сред спокойната обстановка на планини и гори. Построена в стила на шотландски баронски замък, тази забележителна сграда сама по себе си е като курорт с множество заведения за хранене и съоръжения като открит басейн, горещи вани и собствен спа център.

Нека го кажем така, дори ако трябва да платите повече за ски ваканция в Канада, отколкото бихте платили, за да отидете във Франция, е доста очевидно защо. Канадските ски дестинации са като никоя друга – в собствена лига – някои казват, че са недосегаеми! Въпреки това, с помощта на добри ски специалисти, карането на ски в Канада е на една ръка разстояние. Използвайте добре тези съвети, започнете да планирате и очаквайте ски ваканцията на живота си. Не забравяйте, че когато става въпрос за канадски ски, винаги, ВИНАГИ е по-добре за джоба ви да резервирате рано.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *