Бързо надраснало началото си като спорт за смели планинари, карането на ски вече е основно зимно занимание за цялото семейство. А ски курортите по целия свят са в крак със съвременните изисквания на клиентите си, като добавят в микса от хотели, ресторанти и развлечения след ски и всякакъв вид отдих на закрито и на открито. Много строители предлагат богата гама типове имоти и варианти като финансов план, за закупуване на апартамент или къща

За скиорите важен е снегът и теренът на планинските склонове, върху който пада.

Въпреки че най-известните ски курорти в света са в Европа и Северна Америка , Зимните олимпийски игри през 1998 г. поставиха Япония твърдо на ски картата, а стремежът на ентусиастите към целогодишен сняг привлече повече внимание към Андите.

Много съображения са свързани с избора на най-добрия ски курорт за вашата ваканция, но за този списък самото ски изживяване – разнообразието и предизвикателството на терена, снежните условия и достъпът до лифта – преобладават при избора на тези най-добри избори за всякакви сериозни списък на скиора .

Внимание: Много от тези планини предлагат затънтени терени, които по своята същност са непредсказуеми и не бива да се опитват да се извървят без квалифициран и добре подготвен водач.

Намерете най-добрите места за ски с нашия списък с най-добрите ски курорти в света.

  1. Whistler Blackcomb, Канада; Сноубордисти на планината Уислър

Превъзходния терен на две планини, го направи най-добрият ски курорт в Канада и най -голямата зона за зимни спортове в Северна Америка . Комбинираният терен за ски предлага повече от 200 писти, достъпни от 37 лифта. Една от тях, дългата повече от три километра кабинков лифт PEAK 2 PEAK свързва двата планински върха и е най-дългият лифт без опора в света.

Тези изключителни технически съоръжения, съчетани с разнообразието от терени на планината Уислър и ледника Хорстман на Блеккомб (където можете да карате ски през цялата година ) – и оформяне от световна класа, правят Уистлър предпочитано място за сериозни скиори.

Whistler Blackcomb също е любимец на скиорите свободен стил и бордистите . Пет разнообразни парка, покриващи 99 акра сняг, са проектирани за всички нива на свободен стил, от лесни скокове и релси до Nintendo Terrain Park и тръба с олимпийски размери. Професионалистите тренират тук, но голямото разнообразие прави това добро място за начинаещите.

 

Несравнимите гледки, които се простират до Тихия океан, изобилието от терени за всички нива на умения и очарователното курортно селище с пълно обслужване точно в средата го правят еднакво добър избор за семейства и самостоятелни скиори, индивидуални спортисти. Има достатъчно сняг и планина за всички и е само на два часа път с кола от Ванкувър .

Уислър е само един от няколкото изключителни ски курорта в Британска Колумбия

  1. Куршевел, Франция

Въпреки определено луксозните си села и репутация, Куршевел е за сериозни скиори, които търсят снежни вълнения за цял живот . Част от региона Les 3 Vallées, най-голямата алпийска ски област в света , с 600 километра свързани ски писти през 10 върха над 2500 метра, Куршевел предлага 150 километра алпийски ски терен, достъпен от 60 лифта.

 

Средно четири метра естествен сняг годишно се поддържа щателно и се поддържа, а карането на ски извън пистите е легендарно . Черните писти включват един коридор (кулоар), който се смята за един от най-трудните черни писти в света; има и добър избор от стръмни черни магнатски писти.

За тесни ски по дърветата се насочете към пистите Jockeys и Jean Blanc, от върха на Col de la Loze до Le Praz. Жан Блан е бивш състезател от Световната купа по спускане . В края на деня ще намерите ресторанти във всяко едно от петте села (седем от тях са със звезда Мишлен, която също го направи сред най- популярните ски курорти във Франция.

Тук също има пребогат избор на хотели и предложения за закупуване на ски апратамент или къща от местни и международни строители, предприемачи.

 

  1. Цермат, Швейцария; Ски в прясна пудра до Матерхорн

Дори и да нямаше една от най-красивите планини в света като фон, швейцарският ски курорт Цермат би бил място, за което скиорите мечтаят. Това е най-високата зона за зимни спортове в Алпите и има най-големия наклон в Швейцария, плюс великолепният връх Матерхорн може да се види от почти навсякъде по неговите 350 километра пътеки и склонове.

Новото от изминалата година е изграждането на най-високият 3S лифт в света , превозващ 2000 скиори на час до ледника Матерхорн, на 3883 метра надморска височина, където можете да карате ски през цялата година. Няма ли достатъчно причина да карате ски тук? Опитайте шанса не само да карате ски през планински проход и да се спуснете в система от пътеки от другата страна, но и над международна граница. А може и да си закупите апартамент, за да можете да прекарвате спокойно време тук, а и да го отдавате под наем за реализиране на доходи с години напред, една наистина добра и трайна инвестиция.

Южното лице на Матерхорн е в Италия, а карането на ски над прохода Теодул ви отвежда в огромната система от пътеки на Брей-Червиния, в италианската Вал д’Аоста. Тук е и най-дългото спускане в Европа, от ледника Матерхорн (Klein Matterhorn) до Цермат, с дължина над 25 километра. Снежният парк Zermatt на ледника Theodul, един от най-високите в Алпите, е гореща точка за сноубордисти и фрийрайд скиори.

 

Малко места могат да се сравнят с възможностите на пистите на Цермат. Заедно с Ротхорн, Стокхорн и ледника Матерхорн, Цермат е врата към едно от най-вълнуващите изживявания на пистите в света, 178-километровия (111 мили) планински маршрут от Цермат до Шамони, във Френските Алпи, известен като Haute Route .

 

Водачът е задължителен, както и експертните умения и издръжливостта на голяма надморска височина; маршрутът свързва мрежа от планински хижи, странноприемници и хижи.

 

  1. Vail Mountain Resort, Колорадо, САЩ; Ски писти Вейл с хълма Гор в далечината

Най-големият от ски курортите в Колорадо и един от най-големите в света, Вейл предлага достатъчно терен, за да задържи запалените скиори със всяко ниво на умения. Дългите, добре поддържани писти гледат към луксозните хотели и луксозните ресторанти и магазини в също толкова добре поддържания град Вейл. Тук също има редица възможности да си закупите и апртамент, вила или къща от строител предприемач.

Експертите се насочват към седемте варианта с неравности и поляни, които очакваните 350 инча годишен снеговалеж поддържат в отлично състояние. Вейл е известен не само с размера си – над 5289 акра ски , обслужвани от 31 лифта, но и с разнообразието си. Три отделни теренни парка правят ездачите щастливи, а скиорите на заден план намират рай за пудра тук.

За да облекчат пренаселеността, всички курорти във Вейл ще ограничат ежедневните продажби на билети през сезон 2022/2023. Тези без пропуск EPIC трябва да резервират предварително, за да са сигурни за билет.

 

  1. Аспен Сноумас, Колорадо, САЩ; Вижте долината Maroon Creek от върха на Aspen Highlands

Топ сред няколкото ски курорта в Колорадо , Аспен Сноумас се състои от четири ски зони около Аспен и Сноумас Вилидж. Комбинираният терен на Сноумас, Аспен планина, Аспен Хайлендс надхвърля 5500 акра, като само Сноумас е  повече от 3000 от тази площ.

Въпреки че е най-малкият от четирите, Buttermilk е известен с това, че е домакин на зимните игри. Игрите през 2023 г. са планирани за 27-29 януари и ще доведат близо 100 топ скиори и звезди от зимните спортове в Аспен.

Аспен Маунтин е строго за средно напреднали и опитни скиори, със стръмен терен от трите й линии на билото, всички оценени като черни или двойно черни. Писта Aztec е сцена на ежегодното Световно първенство по спускане за жени. Аспен Хайлендс, известен със своите експертни писти, също е любим на скиорите, които се разхождат до високопланинския терен на Хайленд Боул.

Aspen Highlands е известен със своите напреднали и експертни писти. Aspen завърши тригодишния проект за поляна в Aspen Highlands, за да изчисти нови линии в стръмната, гориста зона Lucky Find. Броят на холивудските и спортните звезди, които притежават имоти (вили, апартаменти и къщи) тук, е дал на Аспен репутацията му на бляскав курорт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *